perjantai 8. kesäkuuta 2012

Sentenced - kotimaista upeutta turhan piilossa

Sentenced on mielestäni toiseksi paras kotimainen artisti. Itse asiassa en olisi tätä mieltä mutta koneeni on, sillä minä säilytän bändeiltä vain hyvät biisit ja kotimaisista artisteista Sentencediltä on niitä toiseksi eniten eli 15. Sillä häviää Yölle 1 biisin verran.

Sentencedin maine omassa genressään on käsittääkseni legendaarinen, mutta kun se genre ei ole ihan kaikkien mieleen niin lopulta tämä upeaa musaa vääntänyt orkesteri on jäänyt lähinnä nimeksi ilman hajua musasta. Ja se on sääli koska bändillä on lukuisia helmiä. Biisien nimethän ovat järjestään kukkahattutätien kierroksia nostattavia kun harva on se kappale jonka tematiikassa ei kuolla. Mutta en ainakaan itse voi ottaa näitä minään muuna kuin valittuna teemalinjana - ehkä se on sopinut muutenkin tällaiseen melankoliahenkiseen metalliin. Niin tai näin bändillä on taito tehdä synkät aihevalinnatkin kauniiksi ja elämän riemua henkiviksi.

Esimerkkejä on monia mutta itseeni on pitkään kolahtanut parhaiten "Brief is the light" jossa juju on siis että elämä on lyhyt ja siksi:

"Hear these words i say
Make the most out of your day
for brief is the light on our way
on this momentary trail"
Haluaisin suositella heiltä niin monia muitakin biisejä, mutta koetan pysyä blogin hengessä ja nostaa esiin vain ihan niitä helmiä. Mutta en voi olla suosittelematta kokemaan bändin jäähyväiskeikan viimeinen biisi ja samalla bändin levytuotannon viimeinen biisi - bändin loppu. "The end of the road" on levyversiona paljon parempi mutta liveversiossa on tonni tunnelmaa laulajan tunteiden puskiessa läpi - yhä katson/kuuntelen tätä pala kurkussa.

Tämän bändin kohdalla fiilikseni on vilpittömästi: miksi kaiken hyvän pitää loppua aikanaan...


1 kommentti:

 1. Pidän myös. Kyllähän Sentenced kuitenkin nousi Down levyn myötä MTV:n soittokiertoon, ja kyse ei siis ollut mistään suomalaisesta MTV:stä vaan ihan Euroopan kattavasta 90-luvulla. Hetken aikaa yksi Suomen suurimmista bändeistä kansainvälisesti. Mulle paras levy: Amok, paras biisi: Bleed, paras video: Killing Me Killing You (pirun kylmä fiilis tuossa)

  "On my skin the razor blade is shining bright
  The veins show clearly through, my blood is running wild
  The deep red flowing within, longing to be free
  A little pressure´s all it takes to make me bleed…to death" -Bleed- :)

  VastaaPoista