perjantai 30. syyskuuta 2011

Musiikin etsimisen historiani

Musiikkihistoraini alkuaikaa ovat ensin Elvis, sitten velipojan äänitteet 70-luvun lopun diskokamasta ja Genesiksestä. Sittemmin alkoi oam hakuni - joka ikinen lauantai istuin radion ääressä (ei muistia mikä ohjelma..) äänittelemässä hyviä biisejä jostain toiveohjelmasta ja kirjastosta kantelin mukanani kassillisia kasetteja - jotkut muistanevat että ainakin Espoossa kasetti oli sellaisessa hillittömän kokoisessa paketissa. Tätä äänittelyä ja lainailua jatkui kunnes pääsin oman rahan makuun teini-iässä. Ja siitä alkoi sitten joka lauantainen levydivarien kiertorumba Kalevankadulta Hakaniemeen. Samassa tuli käytyä läpi lehtidivarit, josta keräilin uusia ja vanhoja Soundeja ja Rumbia levyarvostelujen etsossani. Toki näitä divarikierroksia tuli tehtyä arkisinkin päälle..

Jossain vaiheessa etsiminen oli hiukka maltillisempaakin, mutta 2000-luvulla internetti räjäytti pankin, kun musiikin kuuntelu ja hyvien biisien etsiminen helpottui. Kaikenlaisissa paikoissa on tullut notkuttua ja ideoitua, mutta viime aikoina olen jumittunut RYMiin - joka onkin mainio paikka. Kaikessa tässä etsimisen huumassa yhtä asiaa olen jäänyt kaipaamaan. Yksittäisten biisien hyvää suosittelupaikkaa - toki on listoja, lukemattomia ketjuja foorumeilla jne.. mutta aika vähän ne ovat lopulta auttaneet. Tähän dilemmaan kokeilen nyt ratkaisuksi tätä blogia - ei hajuakaan tuleeko juttu toimimaan mutta aina kannattaa kokeilla.

Eli homman nimi on se, että minä kertoilen biiseistä jotka itseeni ovat kolahtaneet ja ei yhtään haittaa jos vastineeksi saan ehdotuksia biiseistä jotka ovat teille kolahtaneet.

Muuten, mistä te mahdolliset muut biisinetsijät ideoitte uusia biisejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti